19 February 2020

First Impression: Alovivi and Purevivi from Suika Beauty

Hi there gorgeous!!

Today I'm back with a kind off an introduction and a few first impressions on Alovivi and Purevivi products that I got from Suika Beauty. Suika Beauty is an official reseller of Alovivi and Purevivi products in Indonesia and these brands have won the Monde Selection Cosmetics Division Gold Awards.


Thanks too Surabaya Beauty Blogger for the collab with Suika Beauty, I got to try seven of their products which Imma share you my first impression about them. I've been using most of it for about two weeks except the sheet mask of course, so I think it'll be decent first impressions.


Purevivi Cleansing Lotion and Sheet
Lotion: IDR 335,000 (500ml)
Sheet: IDR 195,000 (50 sheets)

Purevivi Cleansing Lotion and Sheet is a makeup remover and cleanser that contains a lot of beautifying ingredients such as ceramide, collagen, trehalose, aloe vera and plant extracts. This baby can remove every last trace of makeup, grime including mascara and eyeliner but also gentle if you have an eyelash extension. The formula is suitable for all skin types including sensitive skin.


The cleansing water is huge (500ml) and the cleansing sheet contains quite a lot too (50 sheets). Most of the description is in Japanese because it was imported directly from Japan but the cleansing sheet has a sticker in Bahasa. The cleansing water texture is watery, clear and have no scent because it has no perfume and no coloring.


It uses a flip top cap and the quality is very good and sturdy. If you've read some of my review I like to mention sturdiness because I'm clumsy AF and of course I have dropped this a few times before and it is A okay!! #LOL


The cleansing sheet is packaged with a good lid so the product inside won't get dry. I really hate it when they only put a flimsy sticker type lid on top. To tell you truth I have a love and hate relationship with cleansing sheet because most of the products that I've tried before are either they don't cleanse well but have a quite decent sheet which makes me rub my skin harder or they have a decent cleansing formula but the sheet is really rough so my skin is ruin either way but I kinda need them for travelling so I'm very frustated!!


But the Purevivi Cleansing Sheet has a very soft sheet and also quite thick. It feels like a baby wipe (^_^)! but it's for your face. BTW now that I think again, why don't those Cleansing Sheet maker use the same sheet material for soft baby wipes?!?


As for the cleansing prowess I can assure you both Purevivi Cleansing Water and Cleansing Sheet are the same, depending on what type of cleanser you prefer to use. I personally think the cleansing water is better for daily or travel use but now that I know how good the Purevivi Cleansing Sheet is I think I'll use the Cleansing Water for daily use and Cleansing Sheet for travel.


IDR 225,000

Alovivi Baby Milk Lotion is perfect for intensive moisturizing of the whole body. It contains hatomugi seed extract that's known for its moisturizing properties, hyaluronic acid for retaining moisture, shea butter, petroleum jelly, peach leaf extract and other herbal ingredients.


This baby milk lotion is intended for baby use and it can be applied for the face and body but since it's good enough for babies it's definitely also be good for adults too!! I think it's perfect for travelling too because I can use it both as a moisturizer and body lotion.


Another note for travelling, the pump bottle has a twist lock mechanism so it won't leak when you carry it for travels. For 300ml bottle it looks like it will take a lot of space but since it's a multi function product you won't need to carry other assortments of products.


This lotion contains no fragrance but it does have a nice hatomugi scent if you've tried similar products that has hatomugi in it. It's also free of paraben, artificial dyes and alcohol. I mainly use it as a day face moisturizer and a night body lotion before going to bed. It absorbs nicely and moisturizes my face quite well during the day and when I use it as a body lotion at night I wake up with a supple skin. Love it!!


Alovivi Premium Face Mask
IDR 275,000 (5pc/box)

The Alovivi Premium Face Mask helps nourish and hydrate the skin. It contains a lot of preium ingredients such as Proteoglycan, Ceramide, Aloe Vera, Hyaluronic Acid, Fullerenes, EGF and many more that's good for moisturizing the skin, stimulates collagen production, increase ellasticity, improve skin barried and stimulates regeneration process. 


The mask sachet only has Japanese in it but I think the instruction in Bahasa will be put on the box with a sticker. It is quite easy to open BTW and I don't need to use scissor.


The mask itself is quite thick and there's tons of thick essence in it too. Since most of the ingredients in it are moisturizing I think it'll suit for people with dry and sagging skin so I was quite concern that it'll be too rich for my combination skin. But... I've chosen a perfect moment which is after I use an AHA and BHA mask that'll usually leave my skin really smooth but quite dry afterwards.


The mask has a weird fit on my face especially around the nose and mouth area but it was able to adhere properly and not slipping off my face. I use it for about 15 minutes and it leaves my face feeling super hydrated and supple, there a bit of it left and the sachet so I'm gonna put another tablet mask in it fu..fu..fu.. #stingy


IDR 195.000

Alovivi Hat Balm is a unique moisturizing balm that can be use on the face and body. It contains Hatomugi, Ceramide, Hyaluronic Acid, Squalane, Watermelon Extract and Shea Butter, so by these ingredients list you should probably recognize that this product will provide a deep and intense moisturizing benefits.


IDR 195.000

Alovivi Orange Balm instantly hydrates the skin, pleasantly softens and provides it with essential vitamins and minerals. It has a nice citrus scent to it and since it has vitamin C in it, it's also has a brightening properties and good for reducing pigmentation.


Both products has similar texture and if you compare this with a similar product such as petroleum jelly this one has a thicker texture.


When applied the Alovivi Orange Balm has a slightly orange tint to it. Both absorbs really well and I mainly use it on my lips and other dry areas such as my heels and elbows. The balm also can be used as a makeup base and I did tried it once but it breaks me out because the formula is too rich for my combination skin. I think it'll be suitable as a makeup base for people with dry skin or maybe in winter time. 


IDR 438.000

Alovivi VC-Gel is a 4-in-1 product that can be used as cream, lotion, serum, and face mask. It has potent moisturizing properties and helps to improve the condition of dry, dull and sagging skin. This gel is formulated with vitamin C and herbal extracts such as Grapefruit extract, Ziziphus extract, Orange Juice and Lemon Juice


Like the other most of the products still has Japanese description on it but there's a sticker in Bahasa that explains the product on the outer packaging.


The gel looks so glossy and fresh!! I can also smells a fresh citrusy scent but not overwhelming like one of those car perfume or room fragrance that makes you nauseous. 


Even though the texture is gel it really does moisturizes my skin really well but I found out that it was also too rich for my skin during the day so I mainly use it at night or as a mask.

If you are interested in any of the products from Suika Beauty you can get it online at their official shop at Blibli, Shopee and Tokopedia but if you want to buy it offline you can get it at AEON, Glow (Plaza Indonesia), Bonheur (23 Paskal), Ranch Market and Farmers Market.

For Surabaya and Malang Area you can also buy them at Ranch Market (Surabaya and Malang), Salon Sinlan, House of Jhony, Salon Lexxany, Hokky Darmo Harapan, Hokky Graha Family, Fransisca Sulam Alis, Papaya Pakuwon City.

WhatsApp at these number: 
0821-3136-0538
0811-908-005
0813-3888-1296

E-mail: 
suikabeauty@gmail.com
beautycareofficial@yahoo.com
suika.official.sby@gmail.com

Or follow their IG for more updates at @suikabeauty, @suike_official_sby, @beauty_care_solution




Add me on your list  ^^

https://www.facebook.com/crochetandlipstick https://plus.google.com/u/0/+SekarSaraswati http://instagram.com/crochetandlipstick http://www.pinterest.com/crochetandlips/boards/ https://twitter.com/crochetnlipstik https://www.bloglovin.com/people/crochetandlipstick-2150187.

03 February 2020

Review: Ulthyme Exclusive Face Mist


Kemarin setelah selesai edit foto untuk review ini saya baru ngeh kalau ternyata sudah bulan Februari aja ya? Bulan Januari kemarin saya ngapain aja ya?? Kerjaan saya di bulan kemarin cukup banyak jadi tak terasa udah bulan baru aja. Anyway..... Kali ini saya mau review produk Face Mist  yang sudah saya pakai sekitar hampir 3 minggu dan selalu saya bawa kemana-mana. Nama produknya adalah Ulthyme Exclusive Face Mist.


Ulthyme Exclusive Face Mist mengandung bahan-bahan yang bagus banget seperti Propolis, Niacinamide, Pitera dan Kolagen. Jarang-jarang loh saya lihat produk Face Mist yang banyak kandungan premiumnya seperti ini, biasanya paling ada di dalam Serum atau Essence saja. BTW produk ini juga sudah terdaftar BPOM dengan nomor NA18190122546.


Kandungan dari Ulthyme Exclusive Face Mist ini antara lain Aqua, Propolis Extract, Opuntia Caccinellifera Fruit Extract, Niacinamide, Ascorbyl Glucoside, Galactomyces Ferment Filtrate, Broussonetia Papyrifera Bark Extract, Ecetyl Glucosamine, Marus Alba Bark Extract, Pyrus Malus Fruit Extract, Camellia Japonica Flower Ectract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Madecassoside, Rhus Semialata Extract, Tricjoloma Matsutake Extract, Phenoxyethanol, Jania Rubens Extract, PEG-40 Hydrogenated Castol Oil, Zinc PCA, Olea Europea (Olive) Leaf Extract.


Ulthyme Exclusive Face Mist ini memiliki kemasan botol spray dengan desain yang dominan berwarna pink. Setiap produknya memiliki isi sebanyak 100ml dan ukuran botolnya cukup nyaman untuk digenggam dan dibawa kemana-mana. Selain itu nozzle spray dari Face Mist ini juga mampu menyebarkan produknya dengan baik dan rata, jadi kalau saya pakai di siang hari tidak membuat makeup saya jadi patchy. 


Saya sudah memakai Ulthyme Exclusive Face Mist ini selama hampir 3 minggu dan bahkan lebih rutin lagi sekitar semingguan lebih terakhir karena sejak 24 Januari kemarin saya sedang dinas keluar kota dan membawa Face Mist ini sebagai pengganti toner dan penyegar wajah di siang hari. Biasanya kalau saya sudah sering pergi dinas pasti kulit saya bakalan sering rewel dan akan muncul jerawat. Tapi karena saya sering apply face mist ini jerawat yang muncul hanya satu saja dan juga lebih cepat kempes dalam 2 hari saja. FYI kalau untuk kulit saya jerawat bisa kempes dalam 2 hari itu adalah hal yang sangat luar biasa.


Jujur awalnya saya selalu menyangka kalau pakai face mist itu hanya untuk bikin seger-seger kulit aja dan tidak ada manfaat khusus lainnya. Ternyata setelah mencoba Ulthyme Exclusive Face Mist ini saya langsung merasa "where have you been all my live!". Dari pemakaian pertama saja udah terasa loh lembabnya!! Mungkin ke depannya saya bakalan lebih menjelajah lagi produk-produk face mist yang beredar di luar sana.

Thank you Surabaya Beauty Blogger yang sudah kasi rekomendasi untuk mencoba Ulthyme Exclusive Face Mist ini!!







Add me on your list  ^^

https://www.facebook.com/crochetandlipstick https://plus.google.com/u/0/+SekarSaraswati http://instagram.com/crochetandlipstick http://www.pinterest.com/crochetandlips/boards/ https://twitter.com/crochetnlipstik https://www.bloglovin.com/people/crochetandlipstick-2150187

21 January 2020

Review: Pembalut Kesehatan Feelwell

Haloo!!!

Selamat Tahun Baru 2020 ya!! Semoga di tahun ini saya bisa lebih rajin update blog lagi ya he he... Menyambut awal tahun ini saya mau cerita tentang salah satu pembalut kesehatan yang belum lama ini selesai saya coba. Apa namanya dan kenapa dia berbeda dengan pembalut kesehatan lainnya? Tetap lanjut baca ke bawah ya ^_^

15 December 2019

Review: Bioderma Sensibio H2O

Hellooouu......

Apakah kamu sudah lihat keseruan Surabaya Beauty Blogger 3rd Anniversary di post ini atau udah tahu produk-produk terbhaiq apa saja yang saya dapatkan dari Althea Korea di post yang ini? Kalau belum mampir dulu donk! Tapi kalau sudah disana saya share kan kalau dapat Bioderma Sensibio H2O Micellar Water dengan kemasan 500ml limited edition. Sekalian aja deh saya buat reviewnya karena memang sudah lama juga saya pakai tapi suka males mau ambil foto (^_^)!


BTW  katanya satu botol Bioderma Sensibio H2O ini terjual di seluruh dunia setiap 5 detik loh! 

05 December 2019

Unboxing: Althea x SBB 3rd Anniversary Goodies + Althea Rewards


Halooo...!!!

Kalau kamu sudah lihat keseruan perayaan Anniversary Surabaya Beauty Blogger yang ketiga di postingan saya yang ini. Kamu udah lihat donk ya kalau di akhir post saya kasih sedikit cuplikan isi dari Goodies yang saya peroleh dari sponsor utama di event kemarin yaitu Althea Korea. Yukk lanjut scroll ke bawah untuk lihat isinya!!


Produk yang saya dapatkan dari Althea Korea cukup banyak loh!! Ada 8 jenis produk mulai dari skincare sampai makeup dan seluruh produk yang saya dapatkan adalah produk eksklusif dari Althea Korea sendiri.

04 December 2019

Event Report: Surabaya Beauty Blogger 3rd Anniversary + Mini Unboxing!


Seneng banget akhirnya setelah 2 kali gagal ikutan acara anniversary Surabaya Beauty Blogger, di ulang tahunnya yang ketiga yang jatuh pada 24 November 2019 ini saya berhasil ikutan. Padahal sebelumnya saya juga sempat tidak bisa ikut karena ada keperluan dan kuota member yang bisa ikut acara ini juga terbatas. Eh... ternyata sehari sebelumnya acara saya batal dan secara kebetulan juga ada member yang cancel last minute jadi ada satu slot yang kosong. Langsung dehh saya ikutan!!


Perayaan Anniversary SBB yang ketiga ini dirayakan di The Localist Coffee and Bistro yang terletak di Jl. Arif Rahman Hakim No. 40, Surabaya. Kalau kamu tahu Klinik Mata dr. Sjamsu, nah cafe ini terletak persis di atasnya klinik tersebut. Suasana cafe ini cukup nyaman dan yang bikin beda dengan cafe lain pada umumnya adalah The Localist Coffee and Bistro menjual buku-buku bacaan berbahasa Inggris khusus bagi anak-anak dengan harga yang terjangkau dan berkualitas.



Selain menjual buku-buku berbahasa Inggris cafe  ini juga kids friendly banget karena memiliki area Playground yang cukup besar. Jarang banget loh ada cafe yang seperti ini. Psstt.... Kalian wajib banget cobain Cheese Pizza-nya!!


Yang namanya perayaan biasanya tidak lengkap donk tanpa adanya kue tart! 3 Tier Tart super gorjes ini adalah hasil buatan spesial dari Parisienne!! Cantik banget kan!! BTW Pariesienne memiliki 3 lini bisnis yaitu Parisienne Pastry, Parisienne Resto dan Parisienne Wedding. Jadi apa pun acara kamu bisa banget ditangani oleh Parisiennya. Untuk lebih detilnya kamu bisa langsung ke websitenya yaitu www.parisiennesurabaya.com


Selain 3 Tier Tart Parisiennya juga menyediakan Pastry Corner yang gemes-gemes di acara Anniversary kemarin. Saya sempat cobain Puff Creamnya dan hepi banget karena tekstur puffnya crunchy banget dengan cream filling yang pas (tidak terlalu banyak/sedikit dan tidak terlalu manis/hambar). 

Kiri-Kanan: Olin, Shelvi, Mindy, Nessya

Acara dimulai dengan sambutan dari Mindy selaku founder SBB dan perkenalan dari komite SBB. Disini Mindy bercerita awal mula SBB terbentuk dan juga suka dan duka di komunitas SBB. Sebetulnya masih ada 2 lagi member komite SBB namun mereka tidak dapat hadir dikarenakan saat ini sedang bekerja di Jakarta.


Setelah perkenalan dengan komite SBB ada sambutan pendek dari Ibu Ria selaku manajer dari The Localist Coffee and Bistro yang dilanjutkan dengan makan siang.


Setelah makan siang, acara dilanjutkan berupa mini talkshow tentang Althea Korea. Untuk yang belum tahu, Althea Korea adalah layanan e-commerce yang menyediakan berbagai macam produk kecantikan langsung dari Korea dengan harga yang terjangkau dan tentunya pasti original karena dikirim dari negaranya langsung. Tapi gak cuma itu loh, saat ini mereka juga memiliki brand sendiri yaitu brand Althea Exclusives dan Althea A'bloom. Oh ya, di bulan November kemarin mereka juga sudah launch Althea Rewards dimana setiap pembelanjaan akan mendapatkan reward poin yang bisa ditukarkan dengan hadiah. Untuk para pecinta A'bloom Line terutama maskernya di bulan Januari/Februari tahun depan Althea bakalan mengeluarkan dua varian baru loh!!



Di acara kali ini selain dihadiri oleh member SBB ada juga 20 follower SBB yang ikut serta meramaikan acara ini. Sebagai bentuk dukungan untuk para follower, semua member SBB yang hadir di acara ini menyediakan 20 kado spesial yang akan dipilih secara acak oleh para peserta.


Acara SBB gak lengkap dong ya tanpa kenalan dengan para membernya, jadi setelah tukar kado dengan para followers SBB ada perkenalan juga dengan setiap member SBB dan juga ada sesi tanya jawab antara member SBB dengan para  followers.


Setelah sesi tanya jawab antara member SBB dan followers yang hadir ternyata kali ini ada pemberian gelar untuk Surabaya Beauty Blogger of The Year dan ternyata saya menang teman-teman!! Rasanya seneng banget dan gak nyangka karena dari dulu saya juga nge-blog hanya untuk berbagi dan hobby aja hi hi...


Sneak Peek isi Goodies dari para sponsor. Event kali ini selain memiliki sponsor utama Althea Korea juga disponsori oleh beauty brand lain yaitu Bioderma dan Ultima II. Terus baca sampai habis ya untuk lihat apa saja yang saya dapatkan di goody bag!



Thank You SBB!! You guys are wonderful and I love each and everyone of you so much!! Ohh and defo an honorable mention to Creative Millennials Movement for organizing such a great event!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Unboxing Time!!!


Isi goodies dari Althea Korea ada banyak banget yaitu:
  • Althea x BCL Eye Palette + Hologram Pouch
  • Althea Waterful Green Bamboo Pads
  • A’bloom Meringue Puffs
  • A’bloom Sheet Masks
  • Althea Watercolor Liptint
  • Althea Rose Real Fresh Skin Detoxer
Untuk lebih detailnya nanti saya bakalan bikin unboxing post khusus dan sekalian bakalan saya share tentang program terbarunya Althea Korea ya! 


Althea x BCL Eye Palette ini warnanya cakep-cakep banget dan cocok buat sehari-hari dan ke pesta. Mau saya colek sampai sekarang masih sayang (^_^)!.


Althea Watercolor Liptint yang saya dapat shade 02 Strawberry Cream dan untuk pecinta merah kayak saya ini warnanya super cakep.


Untuk Goodies dari Ultima II isinya ada beberapa produk travel size dan satu lipstik yaitu:
  • Ultima II CHR Essentials Total Purifying Intense Moisturizer UV Protection
  • Ultima II CHR Essentials Total Purifying Cleansing Gel
  • Ultima II Delicate Lipstick
  • Ultima II Going, Going, Gone Makeup Remover
  • Ultima II Delicate Under Makeup


Shade Ultima II Delicate Lipstick yang saya dapat adalah shade 05 Mauve.


Karena saya menang sebagai Surabaya Beauty Blogger of The Year ternyata ada tambahan hadiah lagi dari Ultima II. Ya ampun terharu banget!! (TAT)... Hadiahnya ada 3 yaitu:
  • Ultima II CHR Essentials Refreshing Scrub
  • Ultima II CHR Essentials Refreshing Mask
  • Ultima II CHR Clear White DD Cushion Brightening Shade 02 Ivory


Last but not least saya juga dapat Bioderma Micellar Water ukuran 500ml yang memiliki kemasan baru. Apa bedanya dengan yang lama? Nanti akan saya review di post terpisah jadi rajin-rajin mampir ke crochetandlipstick.com ya!!







Add me on your list  ^^

https://www.facebook.com/crochetandlipstick https://plus.google.com/u/0/+SekarSaraswati http://instagram.com/crochetandlipstick http://www.pinterest.com/crochetandlips/boards/ https://twitter.com/crochetnlipstik https://www.bloglovin.com/people/crochetandlipstick-2150187
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...