Monday, April 16, 2012

Review: Kose Softymo Speedy Cleansing Oil with Swatches


Sudah lama saya penasaran sama Cleansing Oilnya Kose Softymo karena banyak yang kasih review bagus dan akhirnya saya beli juga deh... Awalnya agak ragu kenapa minyak (oil) kok dipakai untuk membersihkan wajah ya? Kan wajah saya udah berminyak apa nanti malah gak tambah berjerewi ya? Eniwei lanjut ke produknya deh...

Kesan pertama saya produk ini lucu ya kemasannya, pink-pink gitu dan pada awalnya saya maunya beli Softymo Deep Cleansing Oil tapi ternyata sedang habis dan si pink ini terlihat menarik ada embel-embel "Speedy" di namanya. Asumsinya bisa memnbersihkan wajah dengan super cepat gitu.
Divider Graphics
I've been curious about the Kose Softymo Cleansing Oil for a while now cos there's so many good review about it so I finally jump the gun and decided to buy it. I was a bit skeptical at first of the idea of cleansing my face with oil because come on.... My face is already quite oily so won't it be worse or sumthin?? 

My first impression of this products was that it's kinda cute, you know with the pink and all. I wanted the Kose Softymo Deep Cleansing Oil at first but it was out of stock so I bought this pink one because it has the word "Speedy" on it. I assume that it's cleanse my face in a flash!!


Cara Pakai:
1. Tuang 1-2 pump ke telapak tangan
2. Pijat-pijat ke wajah, tidak perlu dibahasin dulu wajahnya langsung aja dipijat-pijat
3. Pijatan bisa difokuskan lagi ke area yang berminyak seperti T-zone dan bisa sekalian membersihkan maskara, eyeliner dan eyeshadow sekalian juga loh.
4. Basuh dengan air dan akan terlihat tekstur cleansing oilnya akan berubah menjadi milky.
5. Keringkan wajah dengan handuk atau tissue.
Divider Graphics
How to use:
1. Put 1-2 pump on your palm
2. Massage it onto your face directly and you don't need to wet your face first. Just slap em on...
3. You can focus the massaging on your T-zone area and it can also be use to remove eye makeup like mascara, eyeliner and eyeshadow.
4. Rinse with water and you'll notice that the oil will emulsify into milk like substance.
5. Pat your face dry with face towel or tissue.

Pertama kalinya saya mencoba produk ini wooww!! Wajah saya benar-benar bersih!! Biasanya setelah saya membersihkan wajah dengan cleansing milk dan sabun pembersih masih ada loh sisa-sisa kotoran di kapas saat saya menggunakan toner tapi kalau pake ini bersih kapasnya. Biasanya sih saya juga tetap menggunakan Eye Makeup Remover terlebih dahulu tapi kalau dilanjutkan dengan Cleansing Oil jadinya benar-benar bersih dan tidak ada residu mascara yang masih menempel. Tapi hati-hati loh ya soalnya kalau kena mata ternyata agak pedih juga (TAT).
Divider Graphics
The first time I use it on my face I felt wooww!!! My face is really clean!! I usually use cleansing milk and then continue with a face wash but after I wipe my face with a tones I still saw some residue on the cotton, but with this cleansing oil there's no residue! I also still uses Eye Makeup Remover first so when I use cleansing oil afterward I felt that it'll be really clean and no residue. But be careful because this cleansing oil really stings when it got into my eyes (TAT).

Teksturnya dari Cleansing Oil ini ternyata agak cair ya. Saya kira statusnya benar-benar seperti minyak goreng gitu (>.<), tapi saat dioleskan ke wajah kerasa kok kalau itu adalah "minyak". Selain wajah bersih cling, kulit saya juga tidak mengalami breakout selama menggunakan produk ini.

Urutan saya memakai produk ini adalah lip & eye makeup remover --> cleansing oil --> facial wash --> toner
Divider Graphics
The texture of this cleansing oil is thinner that I thought. I originally think it's gonna be like putting cooking oil on my face (>.<) but it's not. Aside from a really clean face I also didn't experience any breakout while using this product.

This is my skincare routine: lip & eye makeup remover --> cleansing oil --> facial wash --> toner

Pros:
- membersihkan dengan cepat | speedy cleansing
- tidak membuat wajah kering | didn't make my skin dry
- irit pemakaian | only use about 2 pumps on my face and neck

Cons:
pedih di mata | it stings my eyes

*Update Swatches*




Lippies:
1. Caring color lipstik
2. Sari ayu lip gloss
3. Oriflame long lasting liquid lip color


Hanya Oriflame liquid lip color yang paling bandel dan memang harus pakai pembersih khusus.
Divider Graphics
The stubborn one is the Oriflame and I need to use a makeup remover first


Eyeliner:
1. Mac liquid
2. My darling liquid
3. LT Pro pencil
4. La Tulipe pencil
5. Silky Girl pencil
6. Maybelline pencil
7-8. Bourjois

Mascara:
1-2. Maybelline
3. Silky Girl
4. Holika Holika


Eyeliner yang paling bandel LT Pro dan maskara yang paling bandel Maybelline.
Divider Graphics
The one that's hard to remove is LT Pro Eyeliner and Maybelline Mascara



Blusher:
1. Skin food lip and cheek color (Cream Blush)
2. Sephora
3. Non Branded
4. Revlon
5. Face on Face
6. VOV baby cheek



Yang agak bandel cream blush on dari Skinfood.
Divider Graphics
The Skinfood Blusher is quite stubborn



Concealer:
1. Skinfood stick concealer 
2. The face shop cream concealer
3. Maybelline liquid concealer

BB Cream:
1. Cell Alive
2. Baviphat Primer + BBC Collagen
3. Maybelline


Bersih semua | All gone


Eye Shadow:
1. Chi-Chi
2. The Face Shop
3. Sunkissed
4. Etude House


Yang paling bandel Eyeshadow Chi-Chi yang warnanya paling gelap.
Divider Graphics
Chi-Chi eyeshadow is the most stubborn one







Add me on your list  ^^

https://www.facebook.com/crochetandlipstick https://plus.google.com/u/0/+SekarSaraswati http://instagram.com/crochetandlipstick http://www.pinterest.com/crochetandlips/boards/ https://twitter.com/crochetandlips https://www.bloglovin.com/people/crochetandlipstick-2150187

or maybe visit my Circle Lens Shop 




Reposted from my old blog http://hanaiyzm.blogspot.com before it was hack
Repost dari blog http://hanaiyzm.blogspot.com sebelum di hack

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...