Tuesday, May 19, 2015

Review: ICK Petal Blue

Hello there...

Sorry for not posting as much as I used too. I recently move to Jakarta and I've been busy like all the time, it's hard to have a decent free time and when I do though I felt like I didn't want to do anything #lazybum. I've had these circle lens from Lens Village for a few months but since it was sent to my old address in Surabaya and I live alone so it was quite a problem (TAT).... Thankfully my brother sometimes visit so I had him resend the package to Jakarta. Which lenses did I get? Well I get the ICK Petal in Blue and the reason I choose it because I haven't try that particular brand before and it has a wider outer black ring than other regular circle lens.
 image
Sorry sekarang saya sudah jarang ngeblog, soalnya saya belum lama ini pindah ke Jakarta dan hampir selalu sibuk. Sekalinya ada waktu luang yang ada saya malah malas ngapa-ngapain #mager. Review kali ini juga sebetulnya sudah tertunda selama berbulan-bulan dan barangnya juga dikirim ke Surabaya akhirnya makin molor deh. Untungnya ade saya kadang-kadang suka mampir ke Jakarta jadi saya bisa nitip untuk dibawain. Okay lanjut deh.. review kali ini soal circle lens dari Lens Village dan saya pilih ICK Petal Blue ini karena brand ini belum pernah saya coba dan dia juga punya outer ring yang lebih tebal dari circle lens lain yang pernah saya coba.


The lenses comes in a glass vial and I always have some issue in opening this type of thing... So I always make sure I open it using a napkin or a towel so I don't hurt myself. Oohhh and don't you think the froggy lens case looks super cute!!
image
ICK ini kemasannya berupa vial kaca dan saya itu selalu kesulitan untuk membuka kemasan macam begini. Biasanya untuk melindungi diri aku buka kemasannya pakai handuk kecil dan kadang pakai tang segala he he he... Oh ya casing froggy-nya lucu banget gak sih!!


After my last visit to the ophthalmologist I found that my vision has gone worse. I'm now -4.75 but I use -4.5 for contact lenses.
image
Terakhir ke dokter mata ukuran saya sudah naik ke -4.75 tapi untuk kontak lens ukurannya saya kurangi jadi -4.5.


Description:
Diameter: 15mm
Base Curve: 8.6mm
Water Content: 42%
Power Range: 0.00 to -8.50
Lifespan: 12 months


Color:
My original eye color is black so when I use colored lenses they sometimes looks darker than the original color but it's not a problem for me since it's more natural.
image
Karena warna asli mata saya itu hitam jadi kalau pakai lensa berwarna hasilnya tidak seterang warna lensa aslinya, tapi karena hasilnya lebih natural menurut saya jadi it's okay lah.

Design:
From the name 'Petal' you'll probably guess that the design will have something to do with flower right? Well you're correct! Although the pattern doesn't really shows on my eyes when worn. Maybe it'll look better people with lighter eye color. This particular design also has a wider gap in the middle part which kinda resembles a 'halo' or maybe more of a donut? It's similar with Princess Mint (review here)
image
Karena ada embel-embel 'Petal' di namanya kesannya si ICK Petal ini bermotif bunga atau ada hubungannya dengan bunga kan? Tepat sekali! Tapi sayangnya pola bunga ini tidak terlihat jelas saat digunakan. Mungkin untuk orang dengan warna mata terang motif bunganya akan lebih jelas terlihat. Soft lens ini juga memiliki outer ring yang cukup tebal dan mirip dengan desain Princess Mint (review disini)


Enlargement:
For a 15mm lenses the ICK Petal has a really good enlargement effect and can be comparable to other lenses with bigger diameter.
image
Dengan ukuran diameter 15mm ICK Petal mampu memberikan efek besar yang oke banget bahkan bisa bersaing dengan soft lens yang ukuran diameternya lebih besar.


Comfort:
The ICK Petal is really comfortable! I've worn it for more than 8 hours and I didn't experience any discomfort, redness or watery eyes. But even though it's super comfy don't forget to bring eye dropper and lenses case anywhere you go ^^.
image
Soalnya kenyamanan ICK Petal amat sangat nyaman digunakan dan selama jam kerja mata saya masih terasa nyaman dan tidak mengalami iritasi, kekeringan dan kemerahan. Tapi tetap lens case dan dropper wajib saya bawa setiap saat donk ya ^^.

A few FOTD with the lenses.... I snapped a few at the office #LOL


 

What I Like:
- nice enlargement effect
- comfortable
- natural look

What I Didn't Like:
None

Where to Buy?
http://www.lensvillage.com/product/ick-petal-blue-lens







Add me on your list  ^^

https://www.facebook.com/crochetandlipstick https://plus.google.com/u/0/+SekarSaraswati http://instagram.com/crochetandlipstick http://www.pinterest.com/crochetandlips/boards/ https://twitter.com/crochetandlips https://www.bloglovin.com/people/crochetandlipstick-2150187

or maybe visit my Shop 




Reposted from my old blog http://hanaiyzm.blogspot.com before it was hack
Repost dari blog http://hanaiyzm.blogspot.com sebelum di hack

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...